"In cursul convorbirii telefonice cordiale, presedintele roman, exprimand apropierea tarii sale de Italia in ceea ce priveste criza legata de afluxul masiv de imigranti din Nordul Africii, i-a oferit presedintelui (Consiliului de ministri italian - n.red.) gazduirea in Romania a 200 de imigranti tunisieni, ca gest simbolic de solidaritate concreta", se arata in comunicatul guvernului de la Roma.

Confruntata cu un val de imigranti veniti din Tunisia dupa inlaturarea regimului condus de presedintele Zine El Abidine Ben Ali, Italia a facut apel in repetate randuri la solidaritatea europeana pentru a face fata crizei.

La inceputul lunii aprilie, Ministerul de Interne italian a anuntat ca va acorda permise de sejur temporar pentru imigrantii tunisieni, in baza unui acord preliminar incheiat cu autoritatile de la Tunis.

Decizia italiana privind acordarea permiselor de sejur temporar a provocat tensiuni in interiorul UE, Franta, Germania si Austria anuntand ca nu le vor permite acestora accesul pe teritoriul lor.

De la inceputul anului, in Italia au ajuns cel putin 20.000 de tunisieni.

Cum afecteaza conflictele din Orient economia romaneasca

Revoltele din Tunisia si Egipt  scumpesc vacantele in Europa. Vezi ce tari au crescut preturile!