Filmul inspirat de jocurile celor la Hasbro si care a costat 200 de milioane de dolari a avut un debut extrem de slab in SUA  unde a strans in primul weekend doar 25 de milioane de dolari, clasandu-se pe locul 2 in spatele blockbusterului The Avengers.
 

Battleship, produs de Universal si cu o distributie formata din Taylor Kitsch, Liam Neeson, Rihanna, Brooklyn Decker si Alexander Skarsgard a fost lansat in SUA cu o luna mai tarziu fata de pietele internationale. In afara Stetelor Unite pelicula a facut  215 milioane de dolari pana acum, insa specialistii nu cred ca aceasta va depasi 350 de milioane de dolari la nivel mondial.


Raportate la bugetul filmului regizat de Peter Berg (Hancock), incasarile sunt sub asteptarile celor de la Universal care visau la succesul seriei Transformers a lui Michael Bay. In Battleship, extraterestrii invadeaza Pamantul, de aceasta data pe apa, iar de aici incepe o batalie pe viata si pe moarte intre extratrestrii si oameni.

 

"Am fi fost bucurosi sa fim pe locul 2 in box office daca am fi avut incasari mai mari, insa ne luptam cu un film gigantic si nu putem face mare lucru. E dezamagitor pentru noi ca nu am fost lideri de box office in acest weekend " a declarat un oficial de la Universal.


Pe Rotten Tomatoes, un site care se adreseaza pasionatilor de filme, detinut de Warner Bros si care are o baza de peste 250.000 de filme, 2,3 miliarde de analize realizate de utilizatori Battleship are un procent de 36% cu 62 de recenzii pozitive si 110 negative.


Battleship  a fost criticat pe retelele sociale dupa ce si-a lansat primele trailere pentru ca arata prea mult ca stil vizual si poveste cu seria Transformers. Pe Twitter, filmul a avut parte de o campanie negativa fanii comparand pelicula cu productii dezamagitoare ca Green Lantern sau Cowboys & Aliens si numind-o o clona a trilogiei Transformers. Prestatia Rihannei care a debutat in acest film nu i-a convins nici ea pe amatorii genului.


Battleship reprezinta a doua mare dezamagire pentru tanarul actor Taylor Kitsch care a avut rolul principal si in John Carter, marele esec al celor de la Disney in acest an.  Pelicula John Carter a strans 272 milioane de dolari la nivel mondial in timp ce bugetul s-a ridicat la 300 de milioane de dolari.