"BCE este pregatita sa ofere lichiditati suplimentare bancilor, cu conditia ca bancile sa creasca numarul de credite in economia reala", a declarat Benoit Coeure. 

Comentariile oficialului BCE urmeaza astfel linia declaratiilor facute de presedintele institutiei, Mario Draghi. Acesta a afirmat ca pe fondul incetinirii inflatiei din zona euro BCE ar putea fi obligata sa ia masuri precum relaxarea monetara, care presupune cumpararea de obligatiuni de pe piata pentru mentinerea unei rate scazute a dobanzilor. 

"Principala provocare cu care ne vom confrunta in anii urmatori este sa impiedicam ca vulnerabilitatile zonei euro sa iasa din nou la suprafata", a explicat Coeure. 

Oficialul a precizat ca este necesar ca si la nivel national sa fie intreprinse reforme financiare importante, pentru a se asigura revenirea economica din zona euro. 

Consiliul Guvernatorilor BCE se intruneste in 4 septembrie la Frankfrurt, intr-o sedinta in care se va decide directia politicii monetare a institutiei in perioada urmatoare.