Singapore a avut anul trecut o crestere record la nivel mondial, in ceea ce priveste produsul intern brut al tarii. Economia a inregistrat cea mai mare crestere din lume din ultimii 45 de ani, de peste 14%.

De aceea, autoritatile singaporeze ii vor recompensa pe cetateni cu sume cuprinse intre 230 si 630 de dolari, in functie de veniturile fiecaruia, in total un miliard de euro. Ei vor primi acesti bani din luna mai.

 

Guvernul va aloca si 5,2 miliarde de dolari pentru a-si ajuta cetatenii sa faca fata presiunilor inflationiste. „O tara care importa tot ceea ce consuma, va fi mereu vulnerabila la procesele de inflatie globala. De data asta, vorbim, in principal de alimente, utilitati, dar si de alte costuri legate de combustibili”, a declarat ministrul de finante, Tharman Shanmugaratnam.

Printre masurile cu care statul singaporez vrea sa asigure cresterea productivitatii muncii, dar si a salariilor, se numara: reducerea impozitului pe venit, cu pana la 39 de procente, in functie de nivelul veniturilor fiecarui cetetean, reducerea cu 20% a impozitului pe profit in cazul companiilor si acordarea de sporuri financiare  IMM-urilor.