Silvio Berlusconi: "Despre mine pot spune doar ca fac sex, e unicul lucru pe care il pot spune despre mine. Asa ca sa imi puna spioni unde vor, sa imi controleze telefoanele, ma doare-n cot, eu in cateva luni o sa plec sa-mi vad de afacerile mele intr-o alta tara. Deci o sa plec din tara asta de rahat, unde-mi vine sa vomit, punct si gata"

Declaratiile mai mult decat dezonorante au fost facute de Berlusconi, in timpul unei convorbiri telefonice cu directorul publicatiei Avanti. Acesta este banuit ca ar fi intermediat platile catre prostituatele invitate la petrecerile deocheate date de premierul italian in luxoasele sale vile de langa Milano sau din Sardinia. Niciunul nu stia ca telefoanele lor erau ascultate.

"Eu sunt atat de transparent, asa de curat in tot ce fac, incat nimic nu ma poate deranja, ai inteles? Eu sunt unul care nu face nimic ce poate fi interpretat ca stire de infractiune. Eu sunt absolut linistit", a adaugat Berlusconi.

O liniste relativa, pentru ca premierul are doua procese importante pe numele sau - unul pentru frauda, altul pentru ca ar fi platit o prostituata minora. De altfel, chiar ieri, carabinierii l-au arestat pe Giampaolo Tarantini, pe care Berlsuconi l-ar fi platit cu 500.000 de euro sa declare la proces ca premierul nu stia ca cel putin 30 de tinere, aduse sa intretina atmosfera la petrecerile sale, erau de fapt prostituate platite cu ora. Premierul recunoaste ca a dat banii, dar, spune el, n-a facut decat sa ajute un prieten.