"Conducerea bancii centrale va continua sa monitorizeze indeaproape evolutiile si este pregatita sa ia noi masuri pentru promovarea redresarii economice, concomitent cu mentinerea stabilitatii preturilor", a afirmat Bernanke.

Avand in vedere ritmul lent de creare a locurilor de munca si increderea scazuta a americanilor in economie, Bernanke a cerut congresmenilor sa nu reduca prea rapid cheltuielile, in viitorul apropiat, chiar daca acestia fac eforturi sa limiteze deficitul bugetar pe termen lung.

Seful Fed a aratat ca restrangerea cheltuielilor poate fi o frana puternica pentru economia americana, cea mai mare din lume, care a avansat in primul semestru cu sub 1%, in termeni anuali.

"Un obiectiv important este sa evitam masurile fiscale care pot impiedica refacerea economiei", a adaugat Bernanke, citat de Reuters.

El a afirmat ca tensiunile financiare din Europa reprezinta in continuare riscuri pentru dezvoltarea economica din SUA si au avut deja un impact asupra perceptiei populatiei si companiilor americane.

Citeste si:

Producatorii, obligati sa introduca etichete detaliate. Cand vom afla adevarul despre ceea ce cumparam VIDEO

iPhone 4S a fost lansat. Actiunile Apple, in scadere. Noul smartphone, comercializat de la 1 decembrie GALERIE FOTO