Cu sediul la doar câțiva kilometri de Irlanda de Nord, camioanele companiei trec, acum, cu ușurință granița irlandeză, pentru a colecta laptele de la 2.200 de ferme familiale, pe care compania îl transformă ulterior în unt, smântână și iaurt.

Peter Quinn, membru al Consiliului de Administrație al companie, se întreabă dacă această operațiune va putea supraviețui Brexitului, chiar și în condițiile în care UE și Marea Britanie încearcă să evite revenirea la punctele de control de la graniță, după ce Marea Britanie părăsește blocul comunitar.

Pentru guvernul de la Londra răspunsul este simplu, iar ministrul pentru comerț internațional Liam Fox a declarat săptămâna trecută că problema va fi gestionată foarte bine printr-un acord comercial "cuprinzător și liberal" cu UE. Dar deși oficialii de la Londra consideră că o astfel de înțelegere nu va perturba comerțul cu țările UE, după Brexit, experții nu sunt de acord.

"Un acord aprofundat și cuprinzător privind comerțul liber este insuficient", sunt de părere Katy Hayward și David Phinnemore, profesori la Universitatea Queen's din Belfast. "Controlul la frontiere ar fi necesar pentru a verifica respectarea reglementărilor."

Lakeland ar putea fi una dintre afacerile afectate. Compania prelucrează 1,2 miliarde de litri de lapte pe an - 600 milioane din Irlanda de Nord, 600 milioane din Rep. Irlanda, pe care îl transformă în 240 de produse diferite care merg la export în întreaga lume.

"Dacă fiecare dintre camioane va întârzia cu doar patru minute, se vor pierde ore”, spune Quinn. "Când vrei să procesezi un aliment într-o fabrică, câteva ore pierdute pe zi nu este deloc grozav. Costurile noastre de transport vor crește", a apreciat reprezentantul companiei.

Potrivit profesorilor Hayward și Phinnemore, chiar și în cazul în care Marea Britanie nu părăsește uniunea vamală, după cum a sugerat Partidul Laburist aflat în opoziție, acest lucru nu ar rezolva problema frontierei dintre Irlanda și Irlanda de Nord. Produsele agricole, de exemplu, nu intră sub incidența uniunii vamale, astfel că va trebui să se efectueze controale pentru a asigura respectarea reglementărilor stabilite.

În timp ce Regatul Unit sugerează că tehnologia poate reduce la minimum perturbările prin intermediul așa-numitei frontiere inteligente, punctele de supraveghere și de inspecție ar fi totuși necesare, spun cercetătorii.

În acest context, companiile iau măsuri pentru a se proteja. Chiar înainte de referendumul pentru Brexit, Lakeland a cumpărat o fabrică de lapte la nord de graniță, permițându-i să își proceseze laptele din Irlanda de Nord acolo, în cazul unui “hard” Brexit.

Dar aceasta nu este singura problemă pe care trebuie să o rezolve premierul britanic Theresa May. Având în vedere că nici un acord comercial de liber schimb, nici o tehnologie inovativă nu vor putea rezolva problema frontierelor, May ar putea fi nevoită să acorde Irlandei de Nord un statut special în cadrul UE sau să păstreze prevederi legislative europene, pentru a evita frontiera.

Soluțiile nu sunt, însă, nici pe placul susținătorilor Brexitului, dar nici pe al celor care vor să rămână în UE. Premierul Scoției, Nicola Sturgeon, a anunțat deja că, în cazul în care Irlanda de Nord va primi statut special, parlamentul de la Edinbourgh va cere același lucru pentru Scoția, țară în care majoritatea a votat pentru rămânerea Regatului Unit în UE.