Contractul futures cu livrare in luna august a atins joi valoarea de 1.316, 80 dolari uncia la divizia Comex a bursei New York Mercantile Exchange.

Relansarea economica modesta din SUA si incetinirea ritmului de crestere peste hotare i-a facut pe oficialii Fed sa-si revizuiasca planurile anterioare care vizau doua majorari de dobanda in cursul acestui an.

Acest lucru este o veste buna pentru aur care va avea dificultati in a concura cu investitiile in obligatiuni in momentul in care dobanzile vor creste.

"Cu cat Fed amana sa majoreze dobanda cu atat este mai bine pentru aur. In opinia noastra politica Fed este una care sustine pretul aurului pe termen lung", se arata intr-un raport elaborat de analistii de la HSBC.

Pretul aurului este sustinut si de ingrijorarile referitoare la posibilitatea ca populatia Marii Britanii sa aleaga iesirea din Uniunea Europeana la referendumul din 23 iunie.

Unii investitori folosesc aurul drept protectie in perioade de incertitudine politica sau economica, plecand de la ipoteza ca metalul galben isi pastreaza mai bine valoarea decat alte active in perioade de turbulente pe pietele financiare.