Potrivit sondajului, 41 la suta dintre persoanele intervievate considera ca Marea Britanie trebuie sa ramana in Uniunea Europeana, dar tot 41 la suta se declara in favoarea parasirii UE. Sondajul a fost realizat la comanda lordului Michael Aschcroft si efectuat pe un esantion de 20.000 de persoane, in perioada 7 - 20 ianuarie.

In schimb, doar 20 la suta dintre persoanele intervievate considera ca premierul David Cameron va putea negocia o pozitie mai buna a Marii Britanii in UE, in timp ce seful Guvernului de la Londra a promis un referendum pe aceasta tema pentru 2017, daca va fi reales in 2015.

Sondajul arata, de asemenea, ca, pe o scara a preferintelor celor 27 de tari si institutii, Parlamentul European - pentru reinnoirea caruia sunt programate alegeri in luna mai - se situeaza abia pe pozitia 21, iar Uniunea Europeana pe locul 23.

In clasamentul preferintelor, doar Arabia Saudita, Iranul si Coreea de Nord se afla dupa Parlamentul European. Rusia a ocupat locul 20, insa sondajul a fost realizat inainte de anexarea Crimeei de catre Federatia Rusa. Canada a ocupat primul loc in preferintele persoanelor intervievate.

Un alt sondaj realizat pentru publicatia The Mail on Sunday arata ca 48 la suta dintre britanici ar vota pentru iesirea din UE in cazul unui referendum, iar 39 la suta pentru ramanere, in timp ce 13 la suta s-au declarat indecisi.