Daca li s-ar oferi optiunea sa ramana sau sa se retraga, 49% dintre britanici afirma ca ar vota pentru o retragere din UE, in timp ce 28% s-ar pronunta in favoarea ramanerii. Aproximativ 17% s-au declarat indecisi. 

Acelasi sondaj, realizat in Germania, de catre acelasi institut, in aceeasi perioada, ofera rezultate diametral opuse. Aproximativ 57% dintre germanii chestionati sunt in favoarea ramanerii tarii lor in UE, 25% afirma ca vor o retragere, iar 9% se declara nehotarati. 

In Franta, 43% afirma ca vor sa ramana in uniune, 32% vor retragerea, iar 10% se declara nedecisi. 

Viziunile si ale unora si ale altora sunt mai putin departate in ceea ce priveste perspectivele europene, locuitorii celor trei tari avand opinii sumbre. Cei mai pesimisti sunt francezii (66%), urmati de britanici (65%) si germani (54%). 

"Decalajul marcat asupra sentimentului britanicilor si germanilor in raport cu apartenenta tarilor lor la UE subliniaza importanta provocarii cu care se confrunta David Cameron si Angela Merkel, care urmeaza sa incerce sa ajunga la un acord cu privire la bugetul european", in cadrul unui summit extraordinar la Bruxelles, in perioada 23-24 noiembrie, a relevat Joe Twyman, director pentru Studii Politice si Sociale in cadrul YouGov. 

In cadrul acestui sondaj au fost chestionati 1.637 de britanici, 1031 de francezi si 1.018 germani, in perioada 19-28 octombrie.