Buffet este ingrijorat de lipsa de incredere din Europa, victima unei retrageri, partiale, a investitorilor.

Seful Berkshire a declarat ca analizeaza in fiecare zi obligatiuni ale statelor europene, dar nu a inceput sa investeasca din nou. In plus, compania pe care o conduce nu are plasamente in banci din zona euro si nu a observat inca oportunitati de achizitie.

Europa "nu o sa dispara", iar economia regiunii va fi mai puternica in zece ani, considera miliardarul. Perioada intermediara ar putea fi, insa, dificila, a avertizat el.

Costurile de imprumut ale Italiei si Spaniei au crescut puternic in ultima perioada, starnind temeri ca cele doua economii, printre cele mai mari din zona euro, ar putea deveni victime ale crizei datoriilor suverane.

IBM, la mare cautare

Compania Berkshire Hathaway a investit inca din martie 10,7 miliarde de dolari in actiuni IBM, acumuland o participatie de 5,5%, aceasta fiind cea mai mare investitie facuta vreodata de miliardarul american in sectorul tehnologic, transmite Reuters.

Buffett a declarat luni, intr-un interviu acordat CNBC, ca a cumparat din martie circa 64 de milioane de actiuni IBM, pentru care a platit 10,7 miliarde de dolari.

Miliardarul a aratat ca IBM nu a avut cunostinta despre aceasta investitie pe care a dezvaluit-o pentru prima oara la CNBC. El a adaugat ca in urma conversatiilor cu diversi directori in domeniul tehnologiei din conglomeratul Berkshire s-a hotarat sa cumpere o participatie la IBM.

Potrivit datelor Thomson Reuters, Buffett detine cea mai mare participatie la IBM, la egalitate cu State Street Global Advisors.

De la inceputul lui martie, cand Buffett a inceput sa investeasca in IBM, titlurile companiei au urcat cu 17%.

Citeste si

Romania, 2011. Cand e vorba de promotii, nimic nu ne sta in cale. S-au calcat in picioare pentru tigai la 10 lei. VIDEO