Cei 680 de locuitori ai satului, nemultumiti de conducerea centrala "nedreapta" de la Sofia, au decis unanim sa le scrie o scrisoare autoritatilor elene si ambasadei acestora din Bulgaria, pentru a cere alipirea la Grecia, scrie Mediafax.

Ziarul grecesc Kathimerini citeaza localnici care preamaresc statul elen. Publicatia noteaza ca acestia sunt cultivatori de tutun, de religie musulmana si au legaturi stranse cu Grecia. Tinerii din sat emigreaza in Grecia, Marea Britanie sau Olanda, in timp ce batranii isi amintesc cu nostalgie despre conducerea dictatorului comunist Todor Jivkov.

"In Grecia, terenurile si fermierii sunt respectati, in Bulgaria doar hotii sunt venerati", a declarat un localnic pentru cotidianul 24 Ceasa.

Locuitorii au infiintat un comitet de initiativa, care cere sa li se restabileasca dreptul de proprietate asupra terenurilor lor, drept pe care nu au reusit sa-l dobandeasca de 20 de ani. Ei afirma ca sunt nevoiti sa "cumpere terenurile bunicilor" si denunta lipsa lucrarilor de asfaltare din partea autoritatilor.