''Gestionarea afluxului de refugiati va fi presanta pentru Germania. Dar imigratia presupune si sanse, care vor fi cu atat mai mari cu cat vom reusi sa integram in societate si pe piata muncii persoane venite la noi pentru a ramane'', estimeaza Jens Weidmann, in Süddeutsche Zeitung, in timp ce Germania s-a confruntat in ultimele saptamani cu zeci de mii de solicitanti de azil. 

''Avand in vedere schimbarea demografica, Germania are nevoie de mana de lucru suplimentara, pentru a putea sa-si mentina nivelul de prosperitate'', a afirmat Weidmann. 

Penuria de mana de lucru este estimata la 1,8 milioane de persoane in Germania la orizontul lui 2020. 

Presedintele Bundesbank subliniaza ca daca economia germana merge pentru moment bine ''aceasta nu este ceva ce merge de la sine si ca nu exista nici un motiv de a se baza'' pe situatia actuala.  '

'Actuala crestere economica se va opri intr-o zi. Pe termen lung, Germania se va afla in orice caz in fata unor importante provocari, daca ne gandim la societatea imbatranita, la concurenta crescanda a unor tari emergente sau la tranzitia energetica'', a adaugat Weidmann, cunoscut pentru pozitiile sale conservatoare in cadrul Consiliului Guvernatorilor al Bancii Centrale Europene.