Oferta nesolicitată de preluare era condiţionată de renunţarea de către LSE la achiziţionarea companiei de analiză a datelor Refinitiv.

O potenţială tranzacţie ar fi ajutat entitatea combinată să concureze mai bine cu rivali precum ICE şi CME din SUA. LSE încearcă de mult timp să-şi extindă prezenţa în Asia şi a încheiat recent un acord cu concurentul HKEX din Shanghai, scrie Agerpres.

Într-o scrisoare adresată HKEX, reprezentanţii operatorului Bursei de la Londra au explicat că au temeri fundamentale privind aspectele cheie ale propunerii, iar relaţia Bursei asiatice cu Guvernul din Hong Kong "ar complica problemele".

"În consecinţă, Board-ul a respins în unanimitate propunerea şi nu crede că există perspective ca discuţiile privind o astfel de tranzacţie să se reia", se arată într-un comunicat al LSE.

Acţiunile companiei au urcat cu 1,3%, la 7.352 penny, după anunţarea respingerii ofertei de preluare din partea Bursei din Hong Kong.

Oferta de miercuri a Bursei din Hong Kong implică o valoare de aproximativ 8.361 de penny pentru fiecare acţiune London Stock Exchange, care evaluează operatorul bursier britanic la 29,6 miliarde de lire sterline, o primă de 22,9% faţă de valoarea de 6.804 penny, înregistrată la închiderea şedinţei bursiere de marţi.

Propusa combinare va întări ambele afaceri, le va poziţiona mai bine pentru a inova pe toate pieţele lor şi va oferi participanţilor pe piaţă o conectivitate globală fără precedent. De asemenea, vor fi combinate poziţiile strategice ale Londrei şi Hong Kong-ului de centre offshore pentru tranzacţiile în euro, dolari şi yuani, oferind Marii Britanii mai multe puncte de intrare pe piaţa din China, se arată în comunicatul Hong Kong Exchanges & Clearing.

Toate companiile listate la Bursa de la Hong Kong vor avea şi o listare secundară la Londra. Capitalizarea bursieră a entităţii combinate va depăşi 70 miliarde de dolari, se arată într-o postare pe blogul lui Charles Li, directorul general al HKEX.