Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a avansat cu 0,2% in debutul sedintei de tranzactionare si inregistreaza un castig de 15% pe ansmblul acestui an, cea mai buna evolutie din ultimii patru ani. 

FMI va majora prognoza de crestere economica a SUA, expertii fondului fiind incurajati de intelegerea din Congres pe bugetul guvernului federal si de anuntul Rezervei Federale a SUA privind reducerea programului de relaxare cantitativa in urma imbunatatirii conditiilor din economie, a declarat Lagarde duminica la NBC. 

FMI estima in octombrie ca economia SUA va creste anul viitor cu 2,6%. 

PIB-ul SUA a crescut cu 4,1% in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut. 

Actiunile europene au crescut saptamana trecuta cu 3,7%, dupa anuntul Fed, care va reduce incepand din ianuarie programul de stimulare a economiei prin achizitii de obligatiuni de la 85 miliarde dolari la 75 miliarde dolari pe luna. 

Dintre cele mai lichide actiuni europene luni dimineata, grupul britanic ARM Holdings a urcat cu 2,6% dupa ce Apple si China Mobile au anuntat un acord privind distributia iPhone in reteaua retail al celui mai mare operator telecom chinez.

De asemenea, titlurile Swatch au avansat cu 0,8%, dupa ce compania a castigat un litigiu vechi de trei ani, o curte de arbitraj acordand producatorului elvetian de ceasuri daune de 402 milioane franci elvetieni.