Exporturile Germaniei au crescut cu 2,2% in luna ianuarie, cea mai buna evolutie din mai 2012, fata de o estimare de 1,5% venita din partea economistilor.

Importurile au avansat totodata cu 4,1%, depasind de asemenea prognozele. 

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni vest-europene a avansat cu 0,3% marti dimineata, dupa ce a inchis luni in scadere cu 0,5% din cauza tensiunilor din Peninsula Crimeea. 

Pietele asiatice au avansat marti cu 0,4%, iar tranzactiile futures pe indicele S&P 500 al bursei de la New York afiseaza variatii indecise. 

Ministrii Finantelor din Uniunea Europeana reiau marti discutiile privind proiectul de directiva europeana pentru legiferarea rezolutiei bancilor aflate in prag de colaps si stabilirea unui fond unic de restructurare.

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat saptamana trecuta ca, daca liderii UE nu vor reusi sa ajunga la un compromis inainte de alegerile pentru Parlamentul European, din luna mai, consecintele pentru zona euro si proiectul uniunii bancare ar fi severe.  Investitorii asteapta un raport privind productia industriala din Marea Britanie.