În jurul orei 8:08 GMT, indicele bursier pan-european STOXX 600 era în scădere cu 1,8%. Indicele FTSE-100 al bursei de la Londra a deschis şedinţa în scădere cu 3,11%, în condiţiile în care acţiunile companiilor de construcţii de locuinţe precum Berkeley Group, Taylor Wimpey şi Persimmon au înregistrat căderi cuprinse între 5 şi 10%.

De asemenea, indicele principal al bursei de la Frankfurt înregistra vineri dimineaţa o scădere de 1,7% în timp ce bursa de la Paris era în scădere de 1,6%, cea de la Madrid ceda 1,2% iar cea de la Milano era în scădere cu 0,75%.

De la debutul crizei COVID-19 valoarea de piaţă a companiilor europene s-a diminuat cu peste 3.000 de miliarde de dolari.

În condiţiile în care pandemia de coronavirus este departe de a fi ţinută sub control în Europa, blocul comunitar a suspendat regulile privind acordarea de ajutoare de stat precum şi limitele cu privire la împrumuturile publice şi de asemenea a aprobat acordarea unor fonduri de urgenţă în valoare de 40 miliarde de dolari pentru a ajuta companiile aeriene, unul din cele mai afectate sectoare de criza sanitară.