Carillion are probleme financiare după ce a pierdut sume importante de bani în contractele mari şi a acumulat multe datorii, potrivit BBC.

Guvernul britanic va fi obligat să aloce fonduri suplimentare pentru a furniza serviciile publice de care se ocupa Carillion până în prezent.

"Toţi angajaţii ar trebui să vină la muncă în continuare, vor fi plătiţi în continuare. Angajaţii care sunt implicaţi în contractele din sectorul public au o muncă importantă de făcut", a spus ministrul pentru biroul cabinetului, David Lidington, potrivit News.ro.

Carillion este implicată în proiecte extrem de importante, precum linia de cale ferată de mare viteză HS2, precum şi în asigurarea de mentenanţă pentru şcoli şi închisori.

Compania este al doilea mare furnizor de servicii de întreţinere pentru reţeaua de căi ferate şi oferă mentenanţă pentru 50.000 de imobile, pentru Ministerul Apărării.

Carillion are datorii totale estimate la peste 1,6 miliarde de euro, iar printre creditori se numără şi bănci importante precum RBS, Santander şi HSBC, potrivit Reuters.