Una dintre cele mai socante dezvaluri este cea legata de secretarul Trezoreriei, Tim Geithner, care n-ar fi ascultat ordinul lui Obama de a dizolva Citigroup, in urma declansarii crizei financiare.

Geithner a negat ca ar fi existat aceasta discutie, spunand totodata ca nu a citit cartea lui Suskind. “Am trait in realitate, iar cartea nu are nicio legatura cu realitatea, niciuna”, a spus acesta.

Autorul, insa, s-a folosit pentru a scrie cartea inclusive de un interviu pe care i l-a luat presedintelui Obama in februarie, in care acesta explica cum este tras in jos de dezbaterile politice.

Cred ca eu, Clinton si Carter am avut aceasta boala de a intelege toate dedesubturile politicii, dar in aceasta goana am omis importanta mesajului in ansamblu”, i-a spus Obama lui Suskind.

Cu toate acestea, Casa Alba a lansat o campanie foarte agresiva de a discredita cartea, sustinand ca autorul a facut mai multe greseli, una dintre ele fiind ca Suskind l-a prezentat pe Geithner ca fiind seful Consiliului de Administratie al Fed, in loc de presedinte.

Biroul de presa de la Casa Alba duce, de asemenea, o lupte de discreditare a autorului, ceea ce ne duce cu gandul ca lucrarea acestuia chiar contine informatii de care Obama se teme daca ies la lumina.