Firma germana BMG a cumparat intregul catalog Virgin Music, care include, de asemenea, cantece semnate de Robbie Williams, Duffy si Teatrs for Fears, contra unei sume care nu a fost data publicitatii. Totusi, tranzactia este estimata la 90 de milioane de dolari.

Catalogul respectiv a apartinut in trecut casei EMI, dar a fost cumparat de Sony/ATV. BMG a semnat un contract in urma caruia cumpara selectii de hituri din cataloagele Virgin Music Publishing, Sony/ATV si EMI Music Publishing.

Numai catalogul de hituri Virgin detine 21.000 de titluri, printre care hiturile "Smells like Teen Spirit" de Nirvana, "It Ain't Over Till It's Over" de Lenny Kravitz si "Lust for Life" de Iggy Pop.

Acestora li se alatura hiturile din anii '80 "Shout" si "Karma Chameleon" de Teatrs for Fears si "Don't You Want Me" de Human League.

"Aceste cataloage contin unele dintre cele mai influente cantece din cultura pop", a declarat seful BMG, Hartwig Masuch. "Suntem incantati sa avem ocazia sa-i reprezentam pe compozitorii acestor cantece. Au promisiunea mea ca vom da tot ce avem mai bun pentru a-i reprezenta cum se cuvine", a adaugat el.

BMG este una dintre companiile cu cea mai rapida crestere din industria muzicala. Fondata in urma cu trei ani, BMG este a patra cea mai importanta companie de gen din lume.