Potrivit Institutului Williams de la Universitatea din California, Los Angeles, cuplurile din ultimele state care au legalizat acest gen de casatorii vor cheltui sume importante pentru pregatirile de nunta. Mai precis 16 milioane de dolari in Maine, 63 de milioane in Maryland si 89 de milioane in Washington.

Estimarile sunt bazate pe datele recensamantului din 2010 si pe presupunerea ca jumatate dintre cuplurile de acelasi sex isi vor legaliza relatia in urmatorii trei ani.

Aceste casatorii sunt deja acceptate in Connecticut, Iowa, Vermont, New Hampshire, New York si Massachusetts, dar Maine, Maryland si Washington au fost primele state in care decizia s-a luat prin vot popular, si nu prin legislatia de stat.

Analistii economici au urmarit de-a lungul timpului impactul pe care mariajele dintre persoanele de acelasi sex il au asupra situatiei financiare. Din mai 2004 pana in septembrie 2008, economia din Massachusetts a beneficiat de un impuls de 110 milioane de dolari numai din aceasta sursa, iar in New York profitul a fost de 259 de milioane intr-un singur an.

"In medie, acelasi numar de oameni se casatoresc in fiecare an", sustine co-fondatorul si editorul sef de la TheKnot.com. "Mariajele intre persoanele de acelasi sex este singurul lucru care are potential sa aduca o schimbare in industria nuntilor".