Kate a fost complimentata de William, in momentul in care a intrat in catedrala. "Esti frumoasa", i-a spus printul

In ceea ce l-a privit pe acesta din urma, el a purtat o uniforma rosie oficiala, care corespunde gradului de colonel in Irish Guards, un regiment din armata regala de infanterie.

Alaturi le-au fost cavalerul de onoare, Printul Harry, fratele mirelui si Phillipa, sora miresei, care a jucat rolul domnisoarei de onoare.

Formula juramintelor oficiale religioase a reprezentat subiectul multor speculatii in presa britanica de-a lungul anilor. Printesa Diana, mama printului William a omis sa-i jure "supunere" printului Charles in timpul acestor juraminte, asa cum cerea traditia.

Asemenea Dianei, Catherine a promis "sa il iubeasca, sa il ingrijeasca, sa il respecte si sa il sprijine" pe William, dar nu "sa i se supuna".

In timpul ceremoniei, a fost interpretata, printre altele, una dintre cele mai populare arii din folclorul britanic, veche de 500 de ani, si anume piesa clasica "Greensleeves".

Tinerii casatoriti au iesit din catedrala Westminster pe acelasi mars imperial interpretat si la casatoria printului Charles cu Diana, in anul 1981.

Dupa ceremonie, tinerii casatoriti au pornit intr-o defilare prin centrul Londrei intr-o trasura de gala, pana la palatul Buckingham, resedinta reginei.

Alaiul include cinci echipaje in care se afla familia regala si parintii lui Kate Middleton si va trece prin fata Parlamentului britanic si a Big Ben-ului, Whitehall, cartierul ministerelor din Marea Britanie, Horse Guards Parade, Trafalgar Square si The Mall, uriasa alee care duce la palatul din parcul St. James.

Cuplul princiar a aparut apoi balconul palatului Buckingham, unde s-au sarutat in fata multimii prezente la eveniment.

Cocktailul organizat de regina Elisabeta a II-a va avea loc in prezenta a 600 de invitati si va dura dura pana la mijlocul dupa-amiezei. O receptie oficiala va urma in timpul serii, tot la palatul Buckingham, cu 300 de invitati, seara incheindu-se cu un bal.

Printre cei 1.900 de invitati, la ceremonie au fost prezenti regina Elizabeth a II-a, insotita de printul Philip, ducele de Edinburgh, familia Middleton, printul Charles si sotia sa, Camilla. In afara capetelor incoronate, pe lista s-au aflat si macelarul, postasul si patronul barului din Bucklebury, satul in care traieste familia lui Kate Middleton.

William si Kate sunt impreuna de aproape zece ani, iar relatia lor a fost presarata cu numeroase despartiri si impacari. Printul William (28 ani) i-a cerut mana lui Kate (29 de ani) in timpul unei vacantei private pe care cei doi au petrecut-o in Kenya, in octombrie anul trecut.