Cifra include imprumuturile acordate in cele doua programe de asistenta cu guvernele europene si FMI, in valoare nominala de 220 de miliarde de euro pana acum, din care o parte au fost rambursate, precum si obligatiunile guvernamentale grecesti detinute de BCE si alte banci nationale din zona euro.     

Investitorii privati detin obligatiuni guvernamentale grecesti in valoare de 38,7 miliarde de euro, dupa o reducere majora a datoriilor in 2012, care a diminuat datoria Greciei cu 107 miliarde euro si valoarea detinerilor private cu 75%.

De asemenea, guvernul grec a emis titluri de trezorerie pe termen scurt de 15 miliarde de euro, detinute in principal de bancile elene.

In ceea ce priveste datoriile catre FMI, Greciei i-au fost promise 48,1 miliarde de euro de catre FMI, dintre care 16,3 miliarde de euro urmau sa vina pana in martie 2016, daca Atena finaliza cu succes al doilea program de ajustare economica.

Grecia si-a rambursat datoriile catre FMI pana la inceputul acestei, luni cand a decis sa foloseasca o prevedere care ii permitea sa cumuleze cele patru transe in valoare de 1,6 miliarde de euro ce ar fi trebuit inapoiate pana la finele lunii iunie.     

Banca Centrala Europeana detine obligatiuni grecesti de 18 miliarde de euro, insa valoarea acestora va scadea daca tara va iesi din zona euro, iar 6,7 miliarde de euro din ele ajung la maturitate in iulie si august.     

In cazul guvernelor din zona euro, au acordat Greciei credite bilaterale in valoare de 52,9 miliarde de euro, in cadrul primului program de asistenta din 2010. Potrivit celui de-al doilea program din 2012, Atena a mai primit 141,8 miliarde de euro din partea fondului de salvare financiara al zonei euro.

Expunerea Germaniei este de 57,23 miliarde de euro, urmata de Franta cu 42,98 miliarde de euro, Italia 37,76 miliarde de euro si Spania cu 25,1 miliarde de euro. Acestea pe langa contributiile lor la creditele FMI, care corespund cu cotele lor in cadrul institutiei financiare internationale.     

Grecia a cerut partenerilor europeni o noua reducere a datoriei, insa guvernele din zona euro au subliniat ca vor lua in discutie acest lucru doar daca Atena adopta noi restrictii bugetare.