"Economia americana se indreapta catre o noua recesiune. Principalii indicatori, privitori la serviciile non-financiare, productie si exporturi sunt in scadere", a afirmat Achuthan.

Eforturile bancii centrale americane de a sustine economia nu au avut un impact semnificativ in sensul reducerii ratei somajului sau redresarii pietei rezidentiale, a mentionat el, scrie Ziarul Financiar.

"Avem in fata noastra cel putin doua trimestre in care economia se va deteriora. Daca credeti ca acestea sunt cele mai precare conditii economice, nu ati vazut nimic inca", a declarat Achuthan.

Numarul vocilor care prezic un viitor sumbru economiei mondiale creste tot mai mult. Printre acestea, banca americana Goldman Sachs a avertizat recent ca exista riscuri in crestere ca economia mondiala sa treaca de la "Marea Recesiune" la "Marea Stagnare", scrie the Telegraph.

In general, perioadele de stagnare sunt perioade lungi de crestere redusa de aproximativ 0,5%, inflatie scazuta, somaj in urcare, preturi la locuinte in stagnare si randamente scazute ale actiunilor, spun economistii bancii.

Potrivit calculelor acestora, exista 40% sanse ca situatia actuala sa se transforme intr-o perioada de stagnare in randul economiilor dezvoltate.

Citeste si

Ce beneficii au primit angajatii anul acesta: Mai putine tichete de masa si cafele, dar mai multe prime de Pasti si teambuilding

14 ponturi despre cum gandesc oamenii de succes