Perspectiva de crestere a industriei jocurilor de noroc este promitatoare, in timp ce preturile la care sunt evaluate companiile din domeniu sunt "modeste", a declarat Mobius dupa o vizita la Macao, scrie Bloomberg, preluat de Mediafax.

Grupul Templeton, din care face parte si administratorul Fondului Proprietatea, va continua sa investeasca in industria jocurilor de noroc din Macao, a declarat Mobius pentru Bloomberg, refuzand sa intre in detalii.

Operatorii de cazinouri din fosta colonie portugheza investesc in mall-uri, centre spa si organizarea de spectacole pentru a atrage familii cu venituri medii, sperand la marje mai ridicate de profit.

Veniturile generate de industria cazinourilor din Macao, singurul teritoriu chinez unde jocurile de noroc sunt legale, au crescut anul trecut cu 14%, la 38 miliarde de dolari.

"Anticipam continuarea cresterii odata cu transformarea treptata dintr-o statiune care pune accent numai pe jocuri de noroc catre o zona de distractie petnru intreaga familie. Macao si zonele invecinate vor deveni principala destinatie din China pentru petrecerea timpului liber si pentru distractie", a afirmat Mobius.

Macao a atras anul trecut peste 28 de milioane de vizitatori, 60% dintre acestia provenind din China.

Numarul turistilor chinezi cu venituri medii care vor vizita Macao va creste, datorita liniilor feroviare de mare viteza care leaga zona turistica de mai multe orase mari, inclusiv Beijing si Wuhan, comenteaza un analist al Deutsche Bank Hong Kong.

Cresterea numarului de locuri de cazare si extinderea facilitatilor vor contribui de asemenea la dezvoltarea zonei, anticipeaza Mobius.

Se estimeaza ca veniturile brute din jocuri de noroc vor creste la Macao cu cel putin 10% pe an, odata cu majorarea marjelor de profit, a adaugat investitorul.