“Daca ne uitam la S&P 500, opinia noastra este ca, daca Trump va iesi victorios, acest lucru va fi o mare surpriza, va fi ceva de neconceput avand in vedere consensul din acest moment. Credem ca va fi foarte negativ pe termen scurt pentru capitalurile proprii. Pe termen mediu - daca Trump reuseste sa implementeze marea sa reforma pentru impozitul pe profit, acest lucru va fi foarte stimulativ pentru capitalurile proprii, dupa parerea noastra. Daca castiga Clinton, avem parte de ceea ce aveam deja, sistemul, ii stim politicile - nu credem ca va avea vreun impact material asupra capitalurilor proprii pe termen scurt. Pe termen mediu, stim ca vrea sa introduca regula Buffet in care va impune impozite mai mari pentru mai multe categorii de venituri mari. Acest lucru ar putea fi negativ pentru sentimentul investitorilor pe termen mediu si s-ar putea extinde la un sentiment negativ al investitorilor”, sustine Peter Garnry.

Potrivit acestuia, in acest moment se pare ca Hillary Clinton va castiga alegerile pe baza majoritatii sondajelor.

Cred ca daca ne uitam la cateva chestiuni legate de alegerile din SUA, putem sa spunem unele lucruri. In acest moment, pare ca Hillary Clinton va castiga alegerile pe baza majoritatii sondajelor - cel putin la acest lucru se asteapta toata lumea acum. Acest lucru se vede din marea sub-performanta a actiunilor din domeniul medical din care rezulta foarte clar ca Partidul Democrat are o atitudine foarte negativa fata de sectorul medical - vor sa scada preturile, desi va fi greu. Dar ce se poate observa este ca, pe masura ce Hillary Clinton a crescut in sondaje, actiunile din domeniul medical au avut o sub-performanta din ce in ce mai mare. Daca vom avea o Casa Alba democrata si o majoritate in Senat, ceea ce e foarte probabil, iar ei primesc mai multe locuri in Camera Reprezentantilor, cel mai probabil acest lucru va deschide calea catre o strategie mai dura in ce priveste asistenta medicala si cred ca, pe termen scurt, vom avea parte de un sentiment mai negativ fata de acest sector. Cel mai bun mod de a tranzactiona in cazul acesta este prin sectorul ETF-urilor”, mentioneaza Peter Garnry in analiza.

Conform acestuia, instrumentele financiare sunt de asemenea un sector foarte interesant de urmarit in alegerile din SUA.

Stim ca Partidul Democrat are o strategie mult mai dura fata de sectorul financiar - ei vor sa reglementeze mai mult, deci daca o sa avem o victorie a lui Clinton, credem ca acest lucru se va extinde la un sentiment mai negativ pentru acest sector. Evident, lucrurile ar putea fi echilibrate de catre Fed de la care ne asteptam la o crestere a dobanzilor in decembrie si, probabil, la alte doua cresteri ale dobanzilor daca economia continua sa se imbunatateasca in 2017. Efectul ar putea sa nu fie atat de puternic pe cat ar fi putut fi, dar oricum, pe termen scurt, credem ca ar fi negativ pentru instrumentele financiare. De asemenea, daca Clinton castiga, stim ca sectorul bunurilor de capital va avea parte de castig pentru ca Partidul Democrat alaturi de Hillary Clinton are o platforma de campanie ce propune adaugarea a 275 miliarde de dolari in investitii de infrastructura printr-o reforma a impozitului pe profit. Acest lucru ar fi pozitiv pentru sectorul ce livreaza aparatura, echipamente pentru constructia de drumuri, autostrazi, metrou si alte proiecte de infrastructura”, precizeaza reprezentantul Saxo Bank.

Grupul Saxo Bank (Saxo) este un specializat in investitii si tranzactionare multi-asset ce ofera un set complet de tehnologii, instrumente si strategii de tranzactionare si investitii. Fondat in 1992, Saxo are peste 1.500 de angajati in centre financiare de pe intreg globul, inclusiv la Londra, Singapore, Paris, Zurich, Dubai si Tokyo.