Amintind ca "au mai ramas doar cateva saptamani" inaintea Consiliului European din 18-19 februarie, la care liderii europeni isi propun sa cada de acord cu David Cameron asupra reformelor cerute de el, Jonathan Faull a recunoscut ca "raman de rezolvat probleme dificile", transmite AFP, preluata de Agerpres.

"Negocierile sunt dificile. Sunt subiecte foarte dificile, din punct de vedere politic si juridic, pentru Marea Britanie, dar si pentru celelalte 27 de state membre si pentru arhitectura legala (a UE), a carei integritate Comisia o va apara", a declarat Faull in Parlamentul European.  

"Sunt puse intrebari fundamentale. Ce inseamna o Uniune din ce in ce mai ingusta? Care este relatia intre tarile care au in comun moneda euro si celelalte state? Cum functioneaza piata unica in aceste circumstante? Fara a uita problema libertatii de circulatie a lucratorilor si modul in care acestia sunt tratati de statele membre", a spus oficialul european.  

In opinia sa, "toate acestea sunt subiecte importante", in legatura cu care "au fost exprimate opinii foarte transante". 'Asadar, nu este deloc usor", a recunoscut Faull.

"Din ceea ce vad, vointa politica de a rezolva problema este destul de puternica", a estimat el.  

"Comisia Europeana lucreaza pentru a pastra Marea Britanie in UE, pentru ca noi credem ca este in interesul Uniunii si, fara a dori sa intervenim in niciun fel in dezbatere, consideram ca este si in interesul Regatului Unit", a adaugat Faull.