Nimeni nu are interesul sa aiba loc un Brexit dur, care sa intrerupa total relatiile dintre Regatul Unit si restul Uniunii Europene (UE) dupa Brexit, a apreciat consilierul lui Emmanuel Macron.

Toate partile au in schimb interesul sa fie pastrate legaturi in domenii ale economiei si securitatii a adaugat Pisani-Ferry.

”In acelasi timp, interesele noastre diverg in privinta anumitor aspecte ale negocierilor”, a spus el. ”Aceste negocieri vor fi aspre, iar el (Macron) va fi ferm”, a avertizat consilierul intr-o interventie pe postul de radio BBC.

Jean Pisani-Ferry a dat asigurari ca Emmanuel Macron nu va cauta sa pedepseasca Marea Britanie din cauza divortului ei cu UE.

Premierul britanic Theresa May il ”felicita calduros” pe Emmanuel Macron, a declarat un purtator de cuvant, si a discutat cu el despre Brexit. ”Premierul a repetat ca Regatul Unit vrea un parteneriat puternic cu o Uniune Europeana sigura si prospera odata ce o vom parasi”, a anuntat Downing Street.

Seful diplomatiei britanice Boris Johnson a declarat ca se ”bucura de continuarea marelui parteneriat dintre natiunile noastre”.

In schimb, Nigel Farage, un fost lider al partidului anti-UE Ukip si unul dintre principalii actori ai victoriei taberei ”da” in referendumul cu privire la Brexit, a deplans rezultatul alegerilor franceze. ”O enorma inselatorie a fost aprobata prin vot. Macron va fi marioneta lui Juncker”, a scris Farage pe Twitter.