ASIGURAREA PIETELOR

O comunicare a Bancii centrale Europene (BCE) in vederea asigurarii pietelor si mediilor economice este asteptata vineri dimineata. Inainte de referendumul britanic, al carui rezultat ingrijora pietele, BCE s-a declarat "pregatita" sa faca fata "tuturor situatiilor neprevazute", indiferent de rezultat.

MOBILIZAREA LIDERILOR UE

Presedintii Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, Parlamentului European (PE) Martin Schulz si Consiliului European Donald Tusk se intalnesc vineri la ora locala 10.30 (11.30, ora Romaniei) la Bruxelles pentru a oferi noi perspective proiectului european. Premierul olandez Mark Rutte, a carui tara detine presedintia semestriala a Consiliului UE (al statelor membre UE) este de asemenea invitat.

REACTIA UNITARA A STATELOR MEMBRE

In cazul in care victoria "Leave" este confirmata, prima reuniune post-Brexit a statelor membre UE este, de asemenea, prevazuta vineri, la pranz, la Luxemburg, in cadrul unui Consiliu la nivel de secretari de stat insarcinati cu Afaceri Europene, care urmeaza sa pregateasca summitul european din 28 si 29 iunie. Inainte de aceasta intalnire, o reuniune a ministrilor de Externe socialisti este programata vineri dimineata la Luxemburg.

Continuarea pe www.stirileprotv.ro.