Grupul de lucru a fost infiintat, dar inca nu a fost luata nici o decizie; discutiile sunt in stadiu preliminar, a afirmat un purtator de cuvant al bancii germane.

Deutsche Bank are 9.000 de angajati in Regatul Unit.

Este prima unitate bancara care anunta in mod public ca analizeaza oficial potentiala iesire de pe piata britanica in urma referendumului, se arata intr-un articol publicat de 'Financial Times', primul care a prezentat stirea.

Premierul David Cameron le-a promis alegatorilor ca va convoca un referendum privind ramanerea Marii Britanii in UE. Totodata, printre obiectivele principalele pe care Cameron le va urmari in renegocierea relatiilor cu UE se numara obtinerea unui drept de veto asupra deciziilor comunitare de natura sa afecteze interesele nationale britanice si diminuarea fluxului imigrantilor est-europeni in Marea Britanie, in special prin adoptarea unor masuri care sa restrictioneze accesul acestora din urma la sistemul britanic de asistenta sociala. O astfel de masura ar fi inghetarea timp de patru ani a ajutoarelor sociale pentru noii imigranti,

Deutsche Bank a anuntat in aprilie ca-si va reduce costurile anuale cu 3,5 miliarde de euro si se va retrage din mai multe tari in care opereaza in prezent, in ideea de a-si creste profitabilitatea.

De asemenea, in cadrul unui program de restructurare programat pana in 2020, a carui implementare va costa 3,7 miliarde de euro, grupul Deutsche Bank intentioneaza sa reduca activele bancii sale de investitii cu 200 miliarde de euro si sa inchida 200 dintre cele aproximativ 730 de sucursale.

Deutsche Bank opereaza in prezent in aproximativ 70 de tari din intreaga lume si in primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumatate fata de profitul de 1,1 miliarde de euro in perioada similara a anului trecut, dupa ce, luna trecuta, a platit o amenda record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobanzilor Euribor si Libor in perioada 2005 - 2009.