Warren Buffett se teme cel mai mult de un atac nuclear, chimic ori biologic, care ar putea lovi Washington D.C. sau orasul New York.

“Ar trebui sa avem ceva pregatit in cazul unui eveniment nuclear major in Ameica. Pentru ca se va intampla. Fie ca va avea loc in 10 minute, 10 ani sau 50 de ani, este o certitudine ca se va intampla”, a declarat miliardarul american, scrie Business Insider.

Buffett este ingrijorat ca tehnologia cu ajutorul careia aceste dezastre ar putea deveni realitate este tot mai accesibila celor care vor sa atenteze impotriva Statelor Unite si ca in cele din urma acestia vor pune mana pe niste arme foarte puternice de distrugere in masa.

Warren Buffett este al patrulea miliardar al lumii, cu o avere estimata la 47,9 miliarde de dolari, potrivit topului Forbes. Buffett este considerat drept unul dintre cei mai influenti oameni de pe planeta. Presedintele Americii se sfatuieste deseori cu el in legatura cu unele decizii privind economia.

Miliardarul este recunoscut ca fiind unul dintre bogatii care nu arunca cu banii in stanga si in dreapta. Obiceiurile lui de economisire – de exemplu la serviciu, isi aduce mancare de acasa pentru a nu cheltui la restaurant sau foloseste lucrurile pana la deteriorarea completa inainte de a le inlocui - , au devenit celebre. Capacitatea sa de “a vedea” cum vor evolua lucrurile pe plan economic i-au adus porecla de “Oracolul din Omaha”, cu referire la orasul sau natal.

Desi perceput ca un om zgarcit, Buffett face si multe acte de filantropie. De exemplu, anul trecut, acesta a donat actiuni in valoare de 1,52 miliarde de dolari ale companiei pe care o conduce, Berkshire Hathaway, fundatiei create de cofondatorul Microsoft, Bill Gates.