Cel mai renumit bandit din Vestul indepartat american a platit 25 de centi pentru a se fotografia in fata unei carciumi din New Mexico, la sfarsitul anului 1880 sau inceputul anului 1881.

Cine este miliardarul care a cumparat fotografia

Miliardarul american William Koch a cumparat aceasta fotografie in cadrul licitatiei "Old West Show and Auction", organizata anual in orasul Denver din statul american Colorado. Initial, fotografia era estimata la un pret de 150.000 de dolari.

William Koch locuieste in Florida si detine proprietati importante in muntii din centrul statului Colorado. El a sustinut din punct de vedere financiar Partidul republican din Statele Unite, iar cei doi frati ai lui - David si Charles Koch - i-au adus de partea lor pe ultraconservatorii din miscarea "Tea Party".

Poza, cu dimensiunile de 5 centimetri pe 8 centimetri, imprimata pe o placa de metal, reprezinta singurul portret cunoscut al lui Billy the Kid la varsta adulta, al carui nume real era William Bonney, dar care a folosit si alte cateva pseudonime, precum Henry Antrim si Henry McCarty.

Banditul, care, potrivit legendei, ar fi ucis 21 de oameni - cate unul pentru fiecare an din viata lui - a fost el insusi ucis de gloantele unui serif din New Mexico, in iulie 1881. Avea 20 de ani in momentul in care a pozat cu multa nepasare in fata unui fotograf.

Cel putin doua fotografii i-au fost facute lui Kid cand acesta era copil: elev la scoala din Silver City din statul New Mexico si in mijlocul unor cowboy intr-o ferma din apropiere de orasul Roswell din acelasi stat american.

Citeste si

Sase companii americane "zdrobite" de competitorii asiatici. Cat mai rezista General Motors, Microsoft sau Boeing

Grecia, la pamant. Unde a dus lacomia, evaziunea fiscala si risipa banilor publici

Sursa foto: auctionnewsnetwork.com.