Circa 84.000 de americani au subscris pe pagina de Facebook la miscarea "Saturday Bank Transfer Day", un apel la transferarea conturilor bancare catre cooperativele de credit, in dauna bancilor.

Situatia de sambata continua seria de nemultumiri aparute in urma cu cateva luni in SUA, in privinta politicilor bancare de impunere a unor taxe si comisioane de administrare, considerate de mai multi clienti abuzive, in conditiile in care aceiasi creditori au reusit sa evite falimentul cu ajutorul banilor contribuabililor, scrie Ziarul Financiar.

"Eram satula de atatea taxe si majorari de comisioane", povesteste Kristen Christian, cea care a initiat proiectul Bank Transfer Day. Christian face parte din grupul celor cateva sute de mii de americani nemultumiti de taxele din sistemul bancar.

Saptamana aceasta, Molly Katchpole, o bona de 22 de ani, a devenit preferata televiziunilor de stiri de peste ocean dupa ce a reusit sa atraga peste 300.000 de sustinatori la cauza ei care cerea eliminarea un comision lunar de 5 dolari perceput de Bank of America clientilor posesori de carduri de debit. Planul de comisioane al celui mai mare creditor din SUA a starnit o revolta atat de vehementa incat BofA a anuntat saptamana aceasta ca renunta la comisionul de 5 dolari.

Este posibil insa ca raul sa fi fost facut deja. Conform estimarilor Asociatiei Nationale a Cooperativelor de Credit din SUA, de la introducerea planului de comsioane BofA la 29 septembrie, 650.000 de americani si-au mutat conturile catre "CAR"-urile locale.

In doar o luna, numarul americanilor care au parasit sistemul bancar institutionalizat a fost mai mare decat cel inregistrat anul trecut.

Citeste si:

Informatii despre Serviciul Secret Britanic. 10 lucruri pe care nu le stiai despre recrutorii agentului 007