Bloomberg Billionaires Index arata ca miliardarii au vazut saptamana trecuta cum le-au disparut printre degete 115 miliarde dolari, sapte dintre ei pierzand fiecare mai mult de 1 miliard de dolari numai vinerea trecuta.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, este cap de lista, ramanand fara 8,9 miliarde dolari de la inceputul lunii si fara 1,9 miliarde dolari pe 16 ianuarie.  

Bill Gates a pierdut 6,8 miliarde dolari de la inceputul anului, in timp ce Wang Jianlin, cel mai bogat din China, e pe minus cu 6,4 miliarde.

Doar noua dintre cei 400 de miliardari au vazut cum le creste averea in ianuarie. Indianul Mukesh Ambani, cu afaceri in domeniu petrolier, presedinte al Reliance Industries Ltd., este cel mai norocos, obtinand un castig de 620 milioane dolari.

Averea combinata a celor mai bogati 400 de oameni a atins varful in mai 2015, cu 4,3 trilioane dolari, in declin cu 16% de atunci.

1 % dintre cei mai bogati oameni din lume poseda mai mult decat ceilalti 99 %. Oxfam: Trebuie sa se puna capat erei paradisurilor fiscale