Sondajul la care au participat persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 69 de ani, efectuat în luna martie de grupul de cercetări de piaţă Integral, a relevat că 81% dintre respondenţi se declară fericiţi şi doar 17% se simt nefericiţi.

Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj s-au arătat optimiste în ceea ce priveşte viitorul, iar 38% dintre respondenţi au estimat că vor fi mai fericiţi în următorii cinci ani. 52% dintre subiecţi au declarat că starea lor va rămâne neschimbată.

Atitudinea pozitivă se reflectă şi asupra familiilor şi prietenilor, 80% dintre respondenţi menţionând că aceste persoane din vieţile lor sunt fericite.

Întrebaţi despre gradul de fericire la nivel naţional, 65% dintre cei chestionaţi au fost de părere că poporul austriac este fericit, iar 26% dintre participanţii la sondaj au estimat că semenii lor sunt nefericiţi.

În ceea ce priveşte cei mai importanţi factori care influenţează fericirea, sănătatea a fost menţionată de 59% dintre respondenţi, pe următoarele locuri situându-se familia unitară, un partener de viaţă potrivit, o casă frumoasă, dar şi bucuria şi distracţia.

Viena, orașul în care se trăiește cel mai bine

În cel mai recent studiu Mercer referitor la calitatea vieții, Viena, capitala Austriei, s-a clasat, pentru a zecea oară consecutiv, pe prima poziţie și 2019.

Apreciată de turişti datorită istoriei sale imperiale, palatelor somptuoase şi muzicii clasice, oraşul austriac cu 1,9 milioane de locuitori este supranumit şi ''Viena Roşie'' întrucât la conducerea sa s-au aflat timp îndelungat forţe politice de stânga, care au dezvoltat servicii publice accesibile şi un sistem de locuinţe sociale.

Un oraş de mărime medie, în care cetăţenii se simt în siguranţă şi cu o suprafaţă relativ mare de spaţii verzi, sunt principalele caracteristici pe care locuitorii și turiștii deopotrivă le apreciază la capitala Austriei.

Potrivit unui sondaj YouGov publicat marţi şi realizat de institutul de cercetare SINUS înainte de Ziua Internaţională a Fericirii, sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, două treimi dintre germani au declarat că sunt fericiţi. În total, 66% din cei 2.026 de adulţi chestionaţi în Germania au declarat că sunt fericiţi. Întrebaţi despre gradul de fericire la nivel naţional, doar 46% dintre cei chestionaţi au fost de părere că poporul german este fericit.

Ziua Internaţională a Fericirii, marcată miercuri, a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 2012 în urma unei conferinţe a ONU privind fericirea. Ea este sărbătorită în fiecare an pe 20 martie începând cu 2013.