Forbes evalueaza averea printului Alwaleed la 20 miliarde de dolari, in urcare cu 2 miliarde de dolari in ultimul an, clasandul pe locul 26 in topul celor mai bogati oameni din lume in 2013, publicat luni, transmite Mediafax.

Printul detine 95% din actiunile grupului Kingdom Holding Company, inregistrat in Arabia Saudita, cu afaceri diversificate, de la hoteluri de lux la o participatie importanta la Twitter. 

Un purtator de cuvant al Forbes, citat de Financial Times, sustine ca investitorul saudit isi evalueaza averea la 29,6 miliarde de dolari. Printul Alwaleed s-ar plasa astfel in topul celor mai bogati 10 oameni din lume, deasupra omului de afaceri francez Bernard Arnault, fondatorului Luis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) si celui mai influent om de afaceri francez, cu o avere evaluata la 29 miliarde de dolari. 

"Printul Alwaleed a transmis un comunicat de presa ca raspuns la o serie de intrebari transmise de Forbes pentru a verifica anumite informatii. Forbes analizeaza de cativa ani situatia financiara a printului si va prezenta rezultatele investigatiei intr-un articol din revista, care va fi publicat online", se arata intr-un comunicat al publicatiei americane, controlata de Steve Forbes. 

Kingdom Holding Company va continua sa colaboreze cu Bloomberg Billionaires Index, topul miliardarilor lansat anul trecut de grupul Bloomberg care concureaza cu lista Forbes. Topul Bloomberg este actualizat la zi, in functie de evolutia pietelor financiare.  Dupa calculele Bloomberg, averea Printului Alwaleed se cifra la 28 miliarde de dolari luni seara, locul 16 in lume.