Al Arabiya, un canal de stiri local, a anuntat ca Slim planuieste “sa pompeze miliarde de dolari” in industria petrochimica din tara si sa construiasca noi fabrici. Potrivit Al Arabiya, citat de Forbes, miliardarul a vizitat mai multe proiecte petrochimice din orasul industrial Jubail, alaturi de ambasadorul Arabiei Saudite in Mexic, Hussein al-Asiri.

Purtatorul de cuvant al lui Slim, Arturo Elias, a confirmat vizita in cele doua tari, dar a negat eventuale implicari in proiecte.

Ambasadorul Asiri a fost citat de Al Arabiya spunand ca vizita lui Slim face parte dintr-un program special care vizeaza dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Mexic si Arabia Saudita.

 Speculatiile au fost alimentate si de faptul ca miliardarul a fost insotit in deplasarile sale de catre o delegatie de investitori mexicani, care ar fi participat la o intalnire cu Mosleh al-Otaibi, seful Comisiei Regale din Jubail.

Carlos Slim a fost cotat drept cel mai bogat om din lume de catre revista americana Forbes, pentru al patrulea an consecutiv. Si-a cladit averea in special din domeniul telecomunicatiilor, retail si minerit iar imperiul sau cuprinde America Latina, Statele Unite si Europa. Asa ca orientarea spre tarile bogate in petrol din Orientul Mijlociu ar fi urmatoarea miscare fireasca.

Purtatorul sau de cuvant nu a vrut sa dezvaluie motivul vizitei, dar este stiut faptul ca liderii mexicani planuiesc sa deschida sectorul de stat petrolier investiilor private, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an.