Toate taxiurile din Huaxi, China, sunt pe masura celor care au nevoie de serviciile lor. Oamenii de afaceri care locuiesc acolo apeleaza la elicoptere pentru a-i transporta dintr-un loc in altul.

Lucrul nu este insa atat de neobisnuit pentru Huaxi, din provincia Jiangsu, care a fost desemnat “cel mai bogat sat din China”. Localitatea este centrul unui nou si important hub al tehnologiei si turismului si se spune despre ea ca gazduieste cei mai multi milionari din toata tara.

Rezidentii, marea majoritate oameni de afaceri, ajung in orasele din apropiere cu ajutorul elicopterelor-taxi. O astfel de calatorie dureaza mai putin de zece minute, potrivit operatorului Tongyong Company, citat de Daily Mail. Un alt avantaj este ca pe strazi nu se mai creeaza ambuteiaje.

Pasagerii nostri au nevoie sa ajunga rapid la destinatie. Daca nu folosesc serviciul nostru, nici cu trenul nu o sa-i vedeti calatorind. Si asta pentru ca isi folosesc propriile elicoptere”, spune un reprezentant al Tongyong Company.

Iar banii cu siguranta nu sunt o problema pentru acestia. Fiecare dintre cei 2.000 de rezidenti au cel putin 250.000 de dolari in banca.

In 2011, in acelasi sat, s-a inaugurat un zgarie-nori de 328 de metri, cu 18 metri mai inalt decat mult mai cunoscutul “The Shard”, din centrul Londrei. Pe langa acesta, toate cladirile din jur par niste jucarii. Si pentru ca tabloul opulentei sa fie complet, un taur din aur masiv (mai precis, o tona de aur), in valoare de 50 milioane de dolari ii intampina pe vizitatori la etajul 60.

Designul turnului, per ansamblu, seamana izbitor cu trofeul acordat de FIFA la Campionatul Mondial, mai ales din cauza sferei din sticla de deasupra – paralela la reprezentarea mingii de fotbal de pe trofeu. Cladirea are in total 74 de etaje, iar inaltimea de 328 de metri a fost special aleasa, pentru ca numarul 32 are o semnificatie aparte pentru afaceri in cultura chineza, in timp ce 8 reprezinta prosperitate. Cele 800 de apartamente pot gazdui pana la 2.000 de persoane – adica toti locuitorii din sat.

In ciuda populatiei mici din localitate, turnul nu are rival in zona. Este al 15-lea cel mai inalt din lume si depaseste Turnul Eiffel din Paris (324 metri) si cladirea Chrysler, din New York (319 metri). A fost ridicat in patru ani si a costat 500 milioane de dolari. O buna parte din banii folositi au venit chiar de la locuitorii din Huaxi. Turnul include expozitii, un restaurant pe o platforma rotitoare, candelabre impozante, picturi murale, plus gradini si piscine pe acoperis.

Localitatea se dezvolta intr-un ritm ametitor, asa ca rolul cladirii este de a prelua o parte din locuitori, avand in vedere ca o extindere pe orizontala nu prea este posibila, din cauza reliefului. In urma cu 30 de ani, locul gazduia o comunitate saraca de agricultori. Acum, a devenit un adevarat simbol al cresterii economice din China - educatia in Huaxi este gratuita, iar sistemul medical este unul foarte bine pus la punct.