Realizarea proiectului, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta cele două companii să-şi îndeplinească obiectivele climatice, au informat joi SSE şi Equinor.

"Luate împreună, primele două etape reprezintă cel mai mare proiect financiar de până acum pe segmentul parcurilor eoliene offshore pe plan global. Investiţia va ajuta la redresarea ecologică în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), va crea locuri de muncă şi va sprijini economia locală", se arată în comunicatul SSE, scrie Agerpres.

Dogger Bank va fi amplasat în sectorul britanic al Mării Nordului şi va fi finanţat de un grup de 29 de bănci şi de trei agenţii de credite de export.

Prima etapă a proiectului ar urma să-şi înceapă operaţiunile în 2023, iar a doua aproximativ peste un an. Fiecare etapă va genera aproximativ 6 TWh de electricitate anual.

A treia etapă ar urma să fie finalizată până în 2026. Până atunci, Dogger Bank va produce suficientă electricitate pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de şase milioane de locuinţe în fiecare an, au informat joi SSE şi Equinor.

Obiectivul Guvernului britanic este ca până în 2030 să ajungă la 40 de GW în încercarea de a reduce emisiile de carbon în sectorul electricităţii.