Roberto Pannunzi a fost arestat vineri la Bogota avand asupra sa o carte de identitate falsa venezueleana, in cursul unei operatiuni de politie, desfasurata in comun de Columbia si Administratia americana de lupta impotriva drogurilor (DEA). "Acesta este cel mai mare importator de cocaina din lume", a declarat Nicola Gratteri, adjunctul procurorului sef din Reggio di Calabria, in sudul Italiei, noteaza Mediafax.

"El este singurul care poate organiza cumpararea si vanzarea unor incarcaturi de cocaina de trei tone sau mai mult", a declarat el. "Pannunzi este singurul care poate sa vanda catre 'Ndrangheta si Cosa Nostra. Este fara indoiala cel mai puternic traficant de droguri din lume", a afirmat el.

'Ndrangheta, instalata in Calabria, este unul dintre principalii actori ai traficului international de droguri. Mafia siciala este cunoscuta sub numele de Cosa Nostra. Gratteri a explicat ca Pannunzi face obiectul unui ordin de expulzare dat fiind ca "un ordin de extradare ar fi durat mai multe luni". El era asteptat pe aeroportul din Roma Fiumicino, in cursul serii de sambata.

In aprilie, Columbia a arestat un alt mare presupus lider mafiot, Domenico Trimboli, suspectat ca este omul de legatura al Medellin (Columbia) si 'Ndrangheta. Pannunzi a fugit dintr-o clinica din Roma, unde era internat sub paza in 2010, asa cum a facut deja in 1999.

El fusese arestat in Columbia in 1994, unde le-ar fi oferit politistilor un milion de dolari pentru a-l lasa sa plece. La arestarea sa, Pannunzi a declarat politiei ca este bolnav, a precizat Nicola Gratteri sperand ca acesta nu va fi pus din nou sub supraveghere intr-un spital italian. "Sper sa nu fie pus pentru a treia oara sub supraveghere" (...). "Este epuizant sa faci turul lumii pentru a-l gasi, de fiecare data cand fuge", a adaugat el.