Potrivit Times, o mică insulă din Atlantic tocmai a fost desemnată ca fiind cel mai scump loc de locuit.

Hamilton, capitala Bermudei, teritoru britanic din mijlocul oceanului, are cel mai ridicat cost la vieții din lume, potrivit Indexului Numbeo privind costul vieții.

Potrivit clasamentului, Hamilton are cele mai ridicate costuri cu transporturile, alimentele și utilitățile. Capitala Bermudei a fost desemnată, totodată, ca având cele mai mari prețuri la restaurante.

Cu o populație care depășește cu puțin 1.000 de locuitori, Hamilton este una dintre cele mai mici capitale din lume. Dar calitatea sa de paradis fiscal, precum și faptul că este o populară detinație turistică au dus la o explozie a prețurilor.

Celelalte orașe din topul celor mai scumpe locuri din lume erau oarecum de așteptat. New York și San Francisco își dispută locul al doilea, în special datorită chiriilor foarte mari din cele două orașe americane.

În top 10 se mai regăsesc Reykjavik, capitala Islandei, precum și orașele elvețiene Zurich, Geneva, Basel, Lausanne și Lugano.

De partea cealaltă, cel mai mic cost al vieții se regăsește în orașele din India.

Când vine vorba despre expați, Hong Kong a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe oraşe pentru străini, după ce anul trecut se situase pe locul doi, după Luanda, capitala Angolei, arată cel mai recent studiu Mercer privind cele ai scumpeorașe pentru expați .

În 2018, Tokyo este al doilea cel mai scump oraş pentru expaţi, urmat de Zurich, Singapore şi Seul, ceea ce înseamnă că patru din cinci oraşe incluse în top sunt din Asia, arată studiul Mercer. Topul celor mai scumpe zece oraşe pentru expaţi este completat de Luanda, Shanghai, N'Djamena, Beijing şi Berna.

Indexul Bloomberg, totodată, indică mai multe orașe din Europa ca fiind cele mai scumpe, topul fiind dominat de Geneva, Zurich, Oslo, Copenhaga sau Londra.