Bancile din China au raportat profit inainte de taxe de 292 miliarde de dolari, aproape o treime din totalul la nivel global, potrivit The Banker. 

Profiturile de anul trecut au crescut cu 23% fata de anul anterior. 

Industrial and Commercial Bank of China a obtinut cel mai mare profit: 55 de miliarde de dolari. Alte trei banci chineze, China Construction Bank, Agriculture Bank of China si Bank of China au completat urmatoarele trei pozitii. 

Bancile din SUA au inregistrat profituri agregate de 183 miliarde de dolari, reprezentand 20% din total. Wells Fargo a consemnat cel mai mare castig dintre institutiile de credit americane, cu 32 miliarde de dolari. 

Institutiile de credit din zona euro au contribuit cu numai 28 de miliarde de dolari la profiturile totale la nivel global, arata studiul. Bancile din Italia au pierdut 35 de miliarde de dolari, cel mai slab rezultat dintre tarile incluse in raportul The Banker. 

Bancile din Japonia au obtinut castiguri de 64 de miliarde de dolari anul trecut, respectiv 7% din total, urmate de cele din Canada, Franta si Australia, cu cate 39 de miliarde de dolari, Brazilia, cu 26 de miliarde de dolari si Marea Britanie, cu 22 de miliarde de dolari.