Pe primul loc in topul celor mai luxoase vase de croaziera este The Allure of the Seas, potrivit unui clasamat intocmit de expertii Frommer. Vasul impunator are sali de cinema, piscine (cu apa dulce si apa sarata) si locuri de joaca pentru copii.

Practic, tinand cont de dimensiuni si de luxul opulent pe care il afiseaza, el pare a fi intruchiparea moderna a celui mai faimos pachebot - Titanicul si valoreaza "doar" 1,4 miliarde de dolari.

Niciunul dintre cele trei vase din clasa Solstice nu face rabat de la calitate pentru pasagerii sai. Iar poate cea mai interesanta si originala caracteristica este faptul ca au chiar gazon pe punte.



Sursa foto: Bing

Seabourn Odyssey, clasat pe locul trei, are peste 450 de locuri, este un vas mic de croaziera, insa la fel de luxos ca si restul celor din topul cine cele mai spectaculoase vase de croaziera din lume.


 

Pe locul patru se claseaza cele trei vase din clasa Silversea (Shadow, Silver Spirit si Silver Whisper). Cu o capacitate de 388 de pasageri (vasele Shadow si Whisper), vasele sunt perfecte daca vrei o calatorie romantica, decat pentru o vacanta cu familia.


 

Clasa de nave de croaziera norvegiene Jewel sunt impunatoare atat prin numarul de psageri cat si prin greutatea lor la propriu. Fiecare dintre aceste nave cantareste cate 93.000 de tone.