El a acumulat facturi neplatite si isi revendica dreptul de a nu isi face griji, ea nu mai vrea sa traga pentru el, in aceasta comedie pe internet care ofera versiunea sa asupra "certurilor" greco-germane din timpul crizei euro.

Insa oficialii europeni pot sa stea linistiti. Dupa ce aproape ca a divortat, cuplul, el Greco, un brunet nebarbierit, ea Germaine, o blonda crispata, va sfarsi prin a opta pentru reconciliere, asa cum procedeaza in prezent Atena si Berlinul cu scopul de a mentine coeziunea zonei euro.

O serie de publicatii si site-uri grecesti au prezentat sambata aceasta satira, realizata de britanicul Bob Denham, care poate fi vazuta pe YouTube sub titlul "A very european break up".

Jucandu-se cu stereotipurile psihodramei crizei datoriilor, realizatorul isi inconjoara cuplul cu doi vecini, o spaniola care indeamna la o apropiere si un britanic care sustine o despartire.

Referinta la speculatii ale pietelor financiare cu privire la o iesire a Greciei din zona euro este evidenta. Alte referinte necesita mai multa atentie, trimitand la problema ratingului financiar sau a interventiilor Bancii Centrale Europene (BCE) in materie de achizitionare de obligatiuni.

"Vrem sa aratam ca este posibil sa faci un film comic abordand o problema politica si economica care influenteaza toata Europa", comenteaza realizatorul, citat de cotidianul grec Kathimerini.

Satira "aminteste ca exista motive ca cele doua tari sa continue sa traiasca impreuna. Este o poveste care vorbeste despre Europa, nu doar despre Grecia si Germania", a adaugat Denham.

Potrivit Kathimerini, filmul a fost vizionat intr-o singura saptamana de peste 130.000 de ori.