Buffett a spus ca a gresit pentru ca nu a cumparat actiuni Google atunci cand aceasta companie primea 10-11 dolari pentru un click de publicitate de la divizia de asigurari Geico a Berkshire.

Presedintele Berkshire, in varsta de 86 de ani, supranumit “Oracolul din Omaha” pentru flerul sau in afaceri, si-a recunoscut ignoranta si in privinta actiunilor altor companii din industria tehnologiei, a caror valoare nu a apreciat-o corect.

Buffett a declarat deseori ca a evitat actiunile companiilor de tehnologie pentru ca nu a inteles cu adevarat cum castiga acestea bani si daca vor putea sa o faca pe termen lung.

In aceasta saptamana, Buffett a spus ca a apeciat gresit o alta companie IT, IBM. Timp de ani de zile, Buffett a avut incredere in IBM, dar intr-un interviu acordat CNBC a spus ca si-a redus cu o treime detinerea la aceasta companie.

”Nu mai apreciez IBM la fel ca acum sase ani, cand am inceput sa cumpar actiuni la aceasta”, a explicat miliardarul, adaugand ca gigantul IT a intalnit niste concurenti puternici.

In cazul Google, Buffett a spus ca ar fi trebuit sa isi dea seama de afacerea extraordinara cu publicitate a acesteia, pentru ca si el contribuia practic la profitul acesteia.

Dupa ce l-a laudat pe seful Amazon, Jeff Bezos, Buffett a spus ca a ratat si aceasta oportunitate. ”Am fost prea prost sa-mi dau seama. Nu am crezut ca Bezos va avea un succes atat de mare”, a aratat Buffett, adaugand ca a subestimat executia stralucita.

Buffet a mai admis cu umilinta in fata actionarilor ca atat el cat si vicepresedintele Berkshire, Charlie Munger, au ratat o multime de lucruri si vor continua sa faca acest lucru.

Miliardarul Warren Buffett pregateste Berkshire Hathaway pentru reducerea impozitelor propusa de Trump

Berkshire Hathaway analizeaza cum poate beneficia de pe urma impozitelor mai mici propuse de presedintele american Donald Trump in proiectul sau de reforma fiscala, a mai spus presedintele grupului, miliardarul Warren Buffett.

In primul trimestru, compania a avut ”o usoara preferinta” de a-si suma pierderi fiscale pentru unele investitii, pentru ca anticipeaza ca astfel de pierderi vor fi mai mici in viitor, daca taxele vor scadea, a spus Buffett.

Berkshire a anuntat vineri o scadere a profitului net de 27%, din cauza castigurilor mai mici aduse de investitii.

Administratia Trump a prezentat in luna aprilie un plan de reducere a impozitului pe profit pentru toate companiile la 15%.

Majoritatea veniturilor Berkshire provin din Statele Unite, astfel incat grupul se poate astepta la un castig mare ca urmare a scaderii taxelor.

Miliardarul a avertizat pe de alta parte in privinta costurilor mari pentru serviciile medicale. ”Costurile medicale sunt un parazit pentru competitivitatea economiei americane”, a spus el.

El a notat ca propriile sale costuri medicale pentru 2016 ar fi fost mai mici cu 17% daca proiectul pentru sanatate care a trecut de Camera Reprezentantilor in aceasta saptamana ar fi fost in vigoare in forma actuala.

Buffett, in varsta de 86 de ani, este al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 74,3 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes, si a promis ca va dona mare parte din aceasta in scopuri caritabile.