Rezervele minime obligatorii vor scadea incepand de pe 5 decembrie cu 50 puncte de baza (0,5 puncte procentuale), potrivit unui comunicat al Bancii Populare a Chinei, scrie Mediafax.

Astfel, rata scade de la 21,5% la 20% pentru cele mai mari banci din sistem, potrivit raportarilor anterioare ale institutiei.

O campanie a guvernului de la Beijing impotriva speculei imobiliare a accentuat riscurile de incetinire a cresterii economice. Exporturile Chinei au inregistrat in octombrie cea mai slaba crestere din ultimii doi ani, iar inflatia a coborat la 5,5%, cel mai redus nivel din ultimele cinci luni.

Premierul chinez Wen Jiabao a declarat luna trecuta ca guvernul va ajusta cu atentie politica economica, dupa necesitati, pentru a sustine cresterea economica pastrand in acelasi timp restrictiile de pe piata imobiliara.

Economia chineza a crescut cu 9,1% in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai slab rezultat din ultimii doi ani.

Cel mai bogat sat din China are propriul Arc de Triumf, iar fiecare gospodarie valoreaza cel putin 250.000 dolari GALERIE FOTO