In timp ce majoritatea datornicilor sunt oameni de afaceri sau celebritati de prim rang, pe lista se regaseste si Parasiris Stelios, un cioban de 65 de ani, din Creta, anunta AFP.

Ministerul de Finante elen ii solicita lui Parasiris Stelios 88.000 de euro pentru facturi false emise in 1995, scrie ziarul Ethnos. Restul pana la colosala suma de 10,8 milioane de euro reprezinta amenzi, penalitati si alte taxe. 

Ciobanul incearca sa convinga autoritatile ca proprietatea lui consta doar in 50 de oi. De asemenea Stelios sustine ca deja a platit de trei ori mai mult decat suma pe care a deturnat-o.

De unde sa adun 11 milioane de euro pentru a plati? Cele 50 de oi pe care le am nu sunt de ajuns. Chiar daca as vinde si intreaga proprietate a familiei din Creta, tot nu este suficient!”, se plange ciobanul.

De asemenea, ciobanul este de parere ca, daca toti cetatenii care se regasesc pe “lista neagra” sunt la fel de saraci ca el, Grecia nu pare sa aiba un viitor bun, scrie Business Insider.

Aventurile lui Nikos Kassimatis: barbatul care datoreaza guvernului grec peste 1 miliard de dolari. La ce masuri a recurs pentru a scapa de 504 ani de inchisoare