O reuniune extraordinara a Comitetului Executiv a avut loc sambata, prin videoconferinta, dupa ce responsabilii CIO au aflat de unele dezvaluiri ale Sunday Times, publicatie conform careia membri ai comitetelor nationale olimpice si ai societatii oficiale de vanzare a biletelor au incalcat legile vanzand tichete ilegal, uneori la preturi de zece ori mai mari decat cele normale.

"CIO trateaza cu maxima seriozitate aceste informatii si a deschisi mediat o ancheta. Daca se vor dovedi neregulile, CIO va dicta sanctiuni severe", se arata intr-un comunicat al forului olimpic international, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Reporteri ai Sunday Times au pretins ca sunt vanzatori ilegali si ar fi avut contacte cu 30 de agenti reprezentand 54 de tari care au la dispozitie bilete in plus, gata sa le vanda extrem de scump. Printre cei in cauza se afla si presedintele Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos, iar un oficial sarb ar fi oferit 1.500 de bilete in schimbul sumei de 99.000 de euro, in timp ce agentia oficiala chineza ar fi vandut locuri cu 7.500 de euro fiecare.

Luna trecuta, secretarul general al Comitetului Olimpic Ucrainean a fost atras intr-o capcana de reporteri de la BBC, tot in legatura cu bilete in plus vandute la negru.

Aproximativ 1,2 milioane de bilete pentru JO au fost furnizate comitetelor olimpice nationale din intreaga lume, pentru a fi vandute in tarile respective, cu mentiunea de a nu fi comercializate in afara acelor tari.

Citeste si:

Regatul Unit, la un pas de fiasco. Efectul JO: britanicii au investit 7 mld. lire sterline, dar vor iesi in paguba