Conducerea revistei Time a anuntat ca l-a suspendat din functie pe Zakaria pentru o luna, "in asteptarea unor articole viitoare", in timp ce CNN nu a fixat o limita pentru aceasta suspendare.

Sanctiunile au fost anuntate dupa ce Zakaria a cerut public scuze pentru faptul ca a "imprumutat" dintr-un eseu publicat recent in New Yorker cateva pasaje despre regimul de destinere a armelor de foc, pentru un articol pe care l-a publicat in aceasta saptamana in revista Time.

Ali Zelenko, purtator de cuvant al revistei Time, a spus ca aceasta publicatie a acceptat scuzele prezentate de Zakaria, dar s-a vazut nevoita sa il suspende, intrucat acesta a incalcat standardele profesionale.

Reprezentantii postului CNN au precizat ca l-au suspendat pe Zakaria deoarece acesta a postat pe blogul postului TV un articol asemanator celui aparut in revista Time, care include de asemenea pasaje ce nu ii apartin.

Fareed Zakaria, nascut in India, a studiat la universitastile Yale si Harvard si a fost manager-editor al publicatiei Ministerului de Externe american, iar apoi editor la Newsweek International vreme de zece ani, inainte de a se angaja la CNN, in 2010, unde a prezentat emisiunea "Fareed Zakaria GPS".

Suspendarea lui Fareed Zakaria s-a produs la scurt timp dupa recentul scandal de presa in care a fost implicat un jurnalist al publicatiei New Yorker, Jonah Lehrer. Scriitor si jurnalist specializat in articole pe teme stiinstifice, Lehrer si-a prezentat demisia, pe 30 iulie, dupa ce a recunoscut ca a inventat cateva citate pe care le-a atribuit legendarului cantautor american Bob Dylan, in cartea sa intitulata "Imagine: How Creativity Works".