"Presedintele Trichet a evocat recent o idee pe care o sustin si eu, de a merge mai departe prin crearea unui post de ministru european al Finantelor", a explicat Barnier in prima zi a Forumului Economic international al Americilor, scrie Mediafax.

Acesta a comparat initiativa, propusa in vederea intaririi disciplinii finaniare in Uniune, cu crearea "in trecutul recent a unui post asemanator, de ministru al Afacerilor Externe, ocupat de Catherine Ashton, pentru armonizarea politicilor externe si in domeniul apararii".

Pe de alta parte, Barnier a amintit despre impactul crizelor economice, financiare, politice si ecologice, precum si despre reactiei Uniunii Europene la acestea din urma. Rezultatele voturilor din Franta si Finlanda au aratat ca aproximativ 20% dintre votanti sunt tentati de extremism si nationalism, ceea ce risca sa duca la o politici protectioniste.

Citeste si:

Francezii si germanii hotarasc soarta Greciei

Hyundai isi face loc in albumele foto ale turistilor. Dupa 17 ani suprematia Sanyo in Picadilly Circus din Londra devine istorie

Este oficial: "Prima Casa 4" ia astazi startul. Afla in ce conditii poti sa-ti cumperi o locuinta